به گزارش خبرداغ ، جعفر قنادباشی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با فارس، با اشاره به نامگذاری سومین روز از ایام الله دهه فجر سال جاری بهعنوان «انقلاب اسلامی، جهاد و مقاومت، ایثار و شهادت» اظهار داشت: انقلاب ما نهضتی بود که از سال ۴۲ آغاز شد و در سال ۵۷ به پیروزی رسید و فراتر از استبداد، استعمار را نشانه رفته بود و حتی استبداد شاهی را ناشی از استعمار خارجی میدانست.
وی افزود: برای مقابله با استعماری که بر ایران تسلط داشت، اصلیترین شعار مردم ایران استقلال بود و این شعار از دانشگاهها و حوزهها بیرون آمد که ما در برابر استعمار، استقلال میخواهیم و این کلمه استقلال نشاندهنده این بود که حکومت ما دست نشانده است و استقلال در تصمیمگیری ندارد.
قنادباشی ادامه داد: برای این مسئله راههای متعددی در دنیا وجود داشت که برای مثال راه مسلحانه بود که معمولاً کشورهای بلوک شرق از آن حمایت میکردند و دیگری راههای حزبی و مبارزات سیاسی لیبرالی بود ولی ما هیچکدام از این دو راه را راهبرد انقلابمان قرار ندادیم.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه دنیای استعمار دو راه مسلحانه و مبارزات حزبی را شناخته بود و شیوههای انحراف و سرکوب آنها را میدانست، گفت: امام(ره) راه حل جدیدی را تدوین کردند و این راه نتیجه داد و ما توانستیم علیرغم خواست استعمار و به کارگیری ابزاری مثل ساواک و ارتش سرکوب کننده شاه، انقلاب موفق شد، چون امام(ره) راه روشنگری و تعلیم و تبلیغ را انتخاب کرد و در کنار آن مقاومت را در پیش گرفت.
وی افزود: مقاومت از ابتدا در زندانهای شاه شروع شد و دیدیم که لیبرالها در زندان مقاومت نمیکردند و کمونیستها دوستانشان را لو میدادند و اگر کسی میخواهد استارت اولیه مقاومت را مشاهده کند در موزهها موجود است و اشخاصی که شکنجه شدهاند هم در قید حیات هستند.
قنادباشی ادامه داد: ما ایستادگی و مقاومت و تحمل مشکلات و نپذیرفتن مذاکره با دشمن را در زندانهای ساواک رقم زدیم و امام(ره) هرگونه مذاکره با شاه را ممنوع کردند، چون می دانستند آنها میخواهند با مذاکره تحت عنوان گفتوگوی ملی و آشتی ملی مخالفین را بازی بدهند و هرگونه همکاری و سازش با رژیم را ممنوع کردند و ایشان یک مقاومت و مبارزه منفی مبتنی بر روشنگری را در ایران راه انداختند و همکاری با شاه حرام بود.
وی با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی گام اول بود و زمانی میتوانیم موفق شویم که بتوانیم استعمار را از کل منطقه خارج کنیم، اظهار داشت: امام از هر واقعه و حادثه که میتوانست مبارزه ضد استعماری ما را تقویت کند بهرهبرداری درست کردند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه کسانی مثل سردارسلیمانی سعی کردند که این مقاومت را گسترش، تعمیم و آموزش بدهند و دیدیم که از افغانستان و پاکستان تا مردم سوریه لبنان و یمن به آن پیوستند، اظهار داشت: الان ما در شرایطی هستیم که آنچه در ایران واقع شده و موجب پیروزی شده، با تمام ویژگیها و معارفی که دارد از جانب یک فرد یمنی، لبنانی، فلسطینی، سوری، عراقی، افغانی و پاکستانی درک شده است و ما نمیتوانیم برای پیروزی، فرمولی را که غربیها وارد می کنند استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مقاومت یک فرمول وارداتی نبود بلکه یک فرمول ابتکاری مبتنی بر تعالیم اولیه اسلام و پیامبر اکرم بود، خاطرنشان کرد: مقاومت یک شیوه ابتکاری بود که غربیها آمادگی مقابله با آن را نداشتند و به همین دلیل در منطقه شکست خوردند و اینکه میبینیم اکنون آمریکاییها در منطقه ما گیج شدهاند و نمیدانند چه کار کنند، به خاطر همین ابتکار مقاومت است چون می بینند اگر راه نظامی را بروند، مقاومت جنگهای نامتقارن را در برابرشان قرار می دهد که با آن آشنایی ندارند و مقاومت معارفی را ترویج و پیگیری میکند که نمیتواند مانند پیوندهای حزبی با فرمولهای خودشان آن را محو کنند.
قنادباشی تاکید کرد: اینکه میبینیم در عراق و لبنان کوشش میکنند روند مناسبات سیاسی را به مناسبات حزبی تبدیل کنند و از آن بهره برداری کنند، به این دلیل است که مقاومت را آموزش ندیدهاند.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مقاومت یک دستاورد است و طبیعی است که به دلیل بزرگی کار که مقابله با آمریکا هست، مقاومت ادامه دار باشد، اظهار داشت: برای کسانی که در حوزه مقاومت فعال هستند روشن است که ما به هر میزانی که مقاومت کردیم به همان میزان پیروزی به دست آوردهایم.
انتهای پیام/